Krimnoveller

Noen av novellene mine.

Først på åstedet
Ina trakk latekshanskene forsiktig på og sjekket omhyggelig at de ikke var rifter i den syltynne plasten. Små svetteperler brøt frem i hårfestet og hun måtte legge bånd på seg for ikke automatisk stryke dem vekk. Nå gjaldt det! Nå kunne hun ikke tillate seg noen feil.
Første gang publisert i Allers i februar 2014

Død manns bilde
Ingen hadde spissere paraplyer enn damene som skulle kjøpe fiskekaker hos Søstrene Hagelin. Krimjournalist Alice Bratt ble dyttet nok et hakk lengre bak i køen da det pep i telefonen.
Novellen om krimjournalist Alice Bratt ble skrevet for BA i 2013, og publisert i påsken samme år.

Den enes død
Det lyste fra kjøkkenvinduet i leiligheten. Lyset burde ha fått Cecilie Jensen til å skynde seg de siste meterne hjem, men i stedet stanset hun helt opp. Snøen som hadde dekket Bergen i noen timer, var i ferd med å regne vekk. Slapset på fortauet trengte gjennom skinnet i skoene, men Cecilie ble likevel stående. Lyset ønsket henne ikke velkommen, det ga henne bare lyst til å snu. Det var som et ondt forvarsel. Cecilie gjorde seg så liten hun kunne inne i den halvlange ullkåpen som heller ikke var laget for regn, og ønsket at lyset skulle slukne. Hun tenkte stadig oftere på det, drømte om å komme hjem til en mørklagt leilighet.
Novellen var et bidrag til novellesamlingen Dødelig dose, utgitt på Liv Forlag i 2017.


Noveller som kan kjøpes som lydbok

Lekende lett (2017)
Lekende lett av Monika N. Yndestad er tilgjengelig som lydfil, innlest av Kristin Rui Slettebakken, og kan kjøpes som på tanum.no. Varighet: 44 minutter.
Kommer på Storytel 29.03.2019