Aktuelt

Konkurranse
Har du lyst på en signert Alice Bratt-bok eller tre? Da er det bare å delta i årets påskekonkurranse.

Krimroman
Gapestokk til topps
Det er et eventyr! I dag gikk Gapestokk helt til topps på Storytel. Også Jentene fra balletten er blant de ti bøkene det blir lyttet mest til denne uken.

Krimroman
Alice på Topp 30
Få dager etter at første bok om BA-journalist Alice Bratt ble lansert på Storytel, er boken allerede inne på topplisten.

Krimroman
Med Ole Bull på laget
Krimhelten Alice Bratt har fått Ole Bull med på laget på det nye omslaget av Jentene fra balletten.

Isdalskvinnen-tegningTrue crime
Isdalskvinnens mange ansikter
Noen drapssaker løses kun i fantasien. Mysteriet i Isdalen i Bergen er et av dem. I dag er det 48 år siden Isdalskvinnen sjekket ut av Hotel Hordaheimen.

Krimnovelle
Først på åstedet
Ina trakk latekshanskene forsiktig på og sjekket omhyggelig at de ikke var rifter i den syltynne plasten. Små svetteperler brøt frem i hårfestet og hun måtte legge bånd på seg for ikke automatisk stryke dem vekk. Nå gjaldt det! Nå kunne hun ikke tillate seg noen feil.

True crime / kriminalsak
Ikke alle får rettferdighetMagnus-saken1
Ikke alle drapsofre får rettferdighet. Ikke alle familier får noen gang fred. Magnus Ellingsen fra Slåtthaug i Bergen er en av dem som aldri kom hjem. Drapet er fortsatt uløst.

True crime / kriminalsak
Dopet på danskebåten

dopet-pa-danskebaten1Historien til stavangerkvinnen Tine kunne ingen krimforfatter ha diktet opp. At hun blir dopet på danskebåten er bare begynnelsen på marerittet. For dette er virkeligheten. Det skjer i Bergen i 2018.

Takk fra Tine
Tine takker for all støtten.

Aktivitet
Julemarkeder

Jeg stiller på julemarked med et utvalg bøker. Søndag 25. november på Glesvær, og lørdag 8. desember ved Galleri Bekkjarvik.

B.Bottolvs_Med-ansikt-mot-dødenBokanmeldelse
Med ansikt mot døden
av Bjørn Bottolvs
For å si det på bergensk: Bjørn Bottolvs tiende krimbok om gatepurken Jo Kaasa er knall i padden.

Bokrefleksjoner
Krimalfabet

Det finnes en bokstav for alt, også krimhelter, enten de fiktive eller ikke. Dette alfabetet tar utgangspunkt i nyere krimbøker, men tar også små tilbakeblikk i tid.

thekillingplace

Bokanmeldelse
Bokanmeldelse: The killing place 
av Tess Gerritsen
Gode bøker finnes de fleste steder, men at jeg skulle finne en ny favorittforfatter på togtur i England, hadde jeg ikke trodd.

Krimnovelle
Den enes død
Novellen Den enes død var et bidrag til novellesamlingen Dødelig dose, utgitt på Liv Forlag i 2017. Den gjengis her i sin helhet.

Krimnovelle
Død manns bilde
Novellen Død manns bilde om krimjournalist Alice Bratt, ble skrevet for BA i 2013, og publisert i påsken samme år. Den gjengis her i sin helhet.