Med Ole Bull på laget

Krimhelten Alice Bratt har fått Ole Bull med på laget på det nye omslaget av Jentene fra balletten.

Alle tre bøkene om krimjournalist Alice Bratt er nå kommet i pocket

Den karakteristiske villaen med løkkuppeltårn, som Ole Bull fikk bygget i årene 1872-1873 ligger på øyen Lysøen i Lysefjorden i Os kommune. Øyen er på 700 mål, og det er bygget et nett av gangstier over øyen som har et utsiktstårn på sitt høyeste punkt som er 72 meter over havet. Gangstiene ble i sin tid dekket med selvlysende skjellsand fordi Ole Bull ikke ville at noen skulle tråkke utenfor den smale sti.

Jentene fra balletten, som ble utgitt for første gang i 2012, er det selvsagt noen som klarer å tråkke utenfor den smale sti. Jentene fra balletten er den første krimboken i serien om BA-journalist Alice Bratt, og er nå reutgitt i pocket av mitt nye forlag, Cappelen Damm. Jentene fra balletten handler ikke om tåspisser og dans, men om unge jenter som er i ferd med å ødelegge seg selv uten at noen skjønner hvorfor. Og for boken femten år gamle Mina er det altså på Lysøen det starter, utenfor den smale sti.

Jentene fra balletten vant Maurits Hansen-prisen for årets beste krimdebut da den ble utgitt.

For krimjournalist Alice Bratt i BA var historien om Mina bare begynnelsen. Jentene fra balletten er ikke den eneste i serien om Alice som nå er kommet i pocket. Den får følge av Gapestokk fra 2014 og Graven fra 2018.

Gapestokk er det Alice selv som får kjørt seg. Alice vinner deg høythengende presseprisen Gullparaplyen for en sak om fyllekjøring. Bare noen timer senere blir hun selv funnet overstadig beruset bak rattet på sin egen bil. Fra fyllearresten til gapestokken er veien kort. Alice selv husker ingenting.

Gullparaplyen eksisterer også i virkeligheten. Den er en årlig pressepris som utdeles av Bergen journalistlag. Litt artig at jeg selv sitter i juryen i år, samme år som Gapestokk blir reutgitt.

Graven ble utgitt i innbundet format i februar 2018. Den er også endelig i pocket, som den foreløpig siste i serien om Alice Bratt. Men du skal være trygg på at Alices historie ikke er ferdigfortalt.

I første del av Graven møter leserne en ung Alice Bratt som prøver seg som frilanser i BA. Året er 1993,  og noe av det første som skjer er at femten år gamle Pia forsvinner på uforklarlig vis.

Sytten år senere snubler Alice over levningene av et menneske da en sprengningsulykke blåser opp døren til et gammelt tilfluktsrom på Knappenfjellet i Bergen. Utenfor tilfluktsrommet har noen tent gravlys. Er det Pia som er funnet? Hvem har i tilfelle visst om henne i alle disse årene?

Bøkene om Alice Bratt er også tilgjengelig som ebøker og lydbøker.

https://www.tanum.no/tanum/search/search.action?query=Jentene+fra+balletten%2C+Monika+N.+Yndestad

Legg igjen en kommentar