Bokanmeldelse: The Killing Place

thekillingplaceTESS GERRITSEN

The Killing Place

Kriminalroman

 

Reklamens makt

Gode bøker finnes de fleste steder, men at jeg skulle finne en ny favorittforfatter på togtur i England, hadde jeg ikke trodd.

De siste elleve årene har jeg reist mye med tog i England, mellom Gatwick og Bodmin Parkway i Cornwall. Ved årsskiftet 2010/2011 oppdaget jeg for alvor også hvor mange togstasjoner det er på strekningen.

Det var en salgsplakat som fikk meg til å begynne å telle. Hver eneste gang toget senket farten fordi det nærmet seg en stasjon dukket det nemlig opp reklame for den nye boken til en for meg ukjent forfatter; Tess Gerritsen. Plakaten var blå og reklamerte for boken The Killing Place på følgende måte:

You´re cold. You´re scared. You´re lost. You´re just where the killer wants you.

Jeg prøvde å overse de første femti-seksti plakatene, men reklamens makt var sterkere enn meg og da jeg nærmet meg togbytte i Reading, hadde jeg overgitt meg helt. Jeg holdt ikke armene i været, men det var ikke mye om å gjøre. Jeg hadde virkelig overgitt meg.

På stasjonen i Reading var det akkurat tid nok til å gå innom bokhandleren, og jeg trengte ikke lete etter The Killing Place. Det lå høye stabler av pocketboken rett innenfor døren. Noen pund skiftet eier, og jeg la boken i ryggsekken, fortsatt usikker på hva dette var for noe.

Jeg begynte å lese på flyet hjem. Mens Norwegians fløy mot Flesland, dro jeg til iskalde Wyoming. Der ble jeg kjent med rettsmedisineren Maura Isles som er på kjøretur med en gruppe venner. Et sted i fjellene tok de feil av veien, og midt i ødemarken ble de fanget av en snøstorm.

De banet seg vei gjennom meterhøy snø til det de trodde var en landsby, men det de fant var en forlatt rekke på tolv hus. I husene stod bordene dekket og det lå mat på tallerkenene, men det var ikke et eneste levende menneske å se. De så ut til å ha forsvunnet i løse luften.

Flyturen hjem var for en gang skyld irriterende kort. Vel hjemme var jeg ikke tilsnakkende den neste uken. Jeg befant meg i Wyoming og da boken var ferdiglest hadde jeg funnet meg en ny favoritt. Etterpå leste jeg The Silent Girl og Last to Die. Begge var like intenst spennende som den første.

Det er i alt tolv bøker i Tess Gerritsens serie om Maura Isles og etterforsker Jane Rizzoli i Chicago. På norsk finnes The Killing Place som ebok.

Monika N. Yndestad 17.11.2018

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s