Jentene fra balletten

Jentene fra balletten er den første boken i de frittstående bøkene om krimjournalisten Alice Bratt.

Jentenefraballetten-VB-2012Krim/spenning • Utgitt 2012 av Vigmostad & Bjørke • Utgitt 2018 som lydbok av Cappelen Damm


Omtale

Ikke alle er tilliten verdig. Noen misbruker den grovt. Femten år gamle Mina er i ferd med å ødelegge seg selv. Ingen skjønner at det under Minas atferd ligger en farlig historie. Fra avisredaksjonen leter krimjournalisten Alice Bratt etter «jenter fra balletten». Dette er vellykkede jenter som endrer adferd over natten. De bryr seg ikke lenger om skolen. De har ingen selvrespekt. De er logget av Facebook. Da Mina tar kontakt med journalisten utløses et drama som er større og langt styggere enn noen av dem hadde tenkt. Vil Mina bli trodd? Finnes det flere jenter? Vil den skyldige tas?

Forfatter Monika Nordland Yndestad har lang fartstid fra nyhets- og krimjournalistikken. Dette er hennes første krimroman, og den første i en serie om journalisten Alice Bratt. «Jentene fra balletten» er et begrep som brukes i virkelighetens barnevern, om en gruppe jenter som det har gått veldig galt med. Med dette har Yndestad skrevet en ubehagelig virkelighetsnær krim, med mye driv – intens og nervepirrende!


Anmeldere og lesere om boken:
«Det er ingen dans på roser i Monika Nordland Yndestads sterke krimdebut Jentene fra balletten […] Valget av virkemidler og språklig kulør underbygger de direkte skildringene og de forskjellige skjebnene, og når først språket sitter og djevelskapen er etablert, viser Yndestad seg som ikke bare en forrykende, men tidvis original spenningsforteller.»
– Mode Steinkjer, Bergensavisen TERNINGKAST 5


9788202588397

 

Finnes som:
Lydbok

Innlest av
Lykke Kristine Moen (2017)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s